Nowy regionalny kanał na platformie YouTube przygotował film dokumentalny o Piekarni Zakrzów. Odwiedzili z kamerą Piekarnię Zakrzów, która piecze chleb wyłącznie metodą tradycyjną na kwasie, bez dodatku jakichkolwiek polepszaczy.
Rozmawiali z piekarzami, osobami odpowiedzialnymi za produkcję, a także z Prezesem GS „Samopomoc Chłopska” w Kalwarii Zebrzydowskiej, do której należy owa piekarnia. Zapraszamy do obejrzenia i dowiedzenia się, dlaczego najzdrowszy chleb to ten, co popękał… i co łączy Piekarnię Zakrzów z Piekarnią w Kalwarii Zebrzydowskiej.
Film pochodzi z kanału Regionalny Redyk.
About Author
You may also like
-
Meloarte zaprasza na Koncert z Okazji Dnia Dziecka Magiczny Świat Bajek
-
Zapraszamy na Weekend z Dworem Stryszów
-
2 czerwca odbędzie się kolejny Bieguś Kalwaryjski
-
Zapraszamy na promocję książki „Karol Ferster Charlie 1902-1989”
-
Mistrzostwa Świata w Szachach 50+ Kraków oraz… Wadowice?
-
Istnieje możliwość rezerwacji strzelnicy w Kalwaryjskim Liceum im. Mikołaja Kopernika
-
Zostań bajkowym czytelnikiem
-
Ruszyła zbiórka na sprzątanie po pożarze zakładu w Barwałdzie
-
Mecz, pokazy, piknik i disco pod gwiazdami – charytatywna impreza w Skawinkach dla 9 Artura
bardzo fajny odcinek, należy promować dobrą żywność i miejscowe firmy.