Nowy regionalny kanał na platformie YouTube przygotował film dokumentalny o Piekarni Zakrzów. Odwiedzili z kamerą Piekarnię Zakrzów, która piecze chleb wyłącznie metodą tradycyjną na kwasie, bez dodatku jakichkolwiek polepszaczy.
Rozmawiali z piekarzami, osobami odpowiedzialnymi za produkcję, a także z Prezesem GS „Samopomoc Chłopska” w Kalwarii Zebrzydowskiej, do której należy owa piekarnia. Zapraszamy do obejrzenia i dowiedzenia się, dlaczego najzdrowszy chleb to ten, co popękał… i co łączy Piekarnię Zakrzów z Piekarnią w Kalwarii Zebrzydowskiej.
Film pochodzi z kanału Regionalny Redyk.
About Author
You may also like
-
Sklepowy złodziej zatrzymany przez policjantów z Kalwarii Zebrzydowskiej
-
Zapraszamy na spotkanie z Arturem Brockim pt. Afryka okiem fotografa
-
MKS Kalwarianka na zgrupowaniu w Turcji – zwycięstwo w sparingu i kolejne wyzwania
-
Remiza OSP Leńcze po termomodernizacji
-
W niedzielę na skrzyżowaniu ul. Rólki i Mickiewicza doszło do groźnie wyglądającego zderzenia
-
Czy Julia Żugaj będzie niedzielną gwiazdą na Dniach Kalwarii?
-
Samochód dachował na krajowce w Barwałdzie
-
Gratka dla miłośników twórczości Chagalla! Wystawa w Muzeum Miejskim w Wadowicach
-
WCK poszukuje artystycznych osobowości – zgłoś się do Festiwalu Talenty!
bardzo fajny odcinek, należy promować dobrą żywność i miejscowe firmy.