Nowy regionalny kanał na platformie YouTube przygotował film dokumentalny o Piekarni Zakrzów. Odwiedzili z kamerą Piekarnię Zakrzów, która piecze chleb wyłącznie metodą tradycyjną na kwasie, bez dodatku jakichkolwiek polepszaczy.
Rozmawiali z piekarzami, osobami odpowiedzialnymi za produkcję, a także z Prezesem GS „Samopomoc Chłopska” w Kalwarii Zebrzydowskiej, do której należy owa piekarnia. Zapraszamy do obejrzenia i dowiedzenia się, dlaczego najzdrowszy chleb to ten, co popękał… i co łączy Piekarnię Zakrzów z Piekarnią w Kalwarii Zebrzydowskiej.
Film pochodzi z kanału Regionalny Redyk.
About Author
You may also like
-
Zabytkowe Fiaty 126Evolution pojawią się w sobotę na Lanckorońskim rynku
-
MODNE w ZIELENI. O niuansach zieleni w damskiej modzie od empiru po art déco – spotkanie w Dworze Stryszów
-
Co polecamy na ostatni weekend października
-
Rusza Strefa Młodych! Spotkanie z Marcinem Kruszewskim (@prawomarcina) w WCK!
-
W weekend odbędzie się na rynku festyn stolarski przygotowany przez Stowarzyszenie Niezależni Kalwaria
-
Odblaskowy Pochód w Kalwarii Zebrzydowskiej – tradycja bezpieczeństwa na drodze
-
Rozmowy przy fotografii powracają po wakacjach do Dworu w Stryszowie
-
172 tys. zł będzie kosztować skomplikowana renowacja zabytku cmentarnego
-
Nowe wyśmienite spektakle „Baśniowy Ambaras” i „Calineczka” w wykonaniu Grypy Teatralnej z szkoły podstawowej w Kalwarii
bardzo fajny odcinek, należy promować dobrą żywność i miejscowe firmy.