Nowy regionalny kanał na platformie YouTube przygotował film dokumentalny o Piekarni Zakrzów. Odwiedzili z kamerą Piekarnię Zakrzów, która piecze chleb wyłącznie metodą tradycyjną na kwasie, bez dodatku jakichkolwiek polepszaczy.
Rozmawiali z piekarzami, osobami odpowiedzialnymi za produkcję, a także z Prezesem GS „Samopomoc Chłopska” w Kalwarii Zebrzydowskiej, do której należy owa piekarnia. Zapraszamy do obejrzenia i dowiedzenia się, dlaczego najzdrowszy chleb to ten, co popękał… i co łączy Piekarnię Zakrzów z Piekarnią w Kalwarii Zebrzydowskiej.
Film pochodzi z kanału Regionalny Redyk.
About Author
You may also like
-
W SAM ŚRODEK LATA – weekend pełen atrakcji
-
Przytyk do remontu ulicy 3 Maja
-
W gminie Kalwaria trwają prace na niektórych odcinkach dróg
-
Projekt Tyle Światów we wrześniu znów zagości na kalwaryjskim rynku
-
Atrakcje weekendu
-
Według nieoficjalnych informacji Polskie Drużyny Dziewcząt i Chłopców zajęły 2 miejsca na Międzynarodowej Olimpiadzie CTIF we Włoszech!
-
Zapraszamy na otwarcie wystawy rzeźby Kazimierza Bliźniaka w Starym Kinie
-
Najlepsza w Polsce dziewczęca drużyna MDP z Przytkowic dotarła już do Borgo Valsugana na Międzynarodową Olimpiadę Młodzieżowych Drużyn Pożarniczych
-
Wśród łąk i lasów – warsztaty malowania na drewnie z majsterkowaniem i elementami rękodzieła
bardzo fajny odcinek, należy promować dobrą żywność i miejscowe firmy.