Nowy regionalny kanał na platformie YouTube przygotował film dokumentalny o Piekarni Zakrzów. Odwiedzili z kamerą Piekarnię Zakrzów, która piecze chleb wyłącznie metodą tradycyjną na kwasie, bez dodatku jakichkolwiek polepszaczy.
Rozmawiali z piekarzami, osobami odpowiedzialnymi za produkcję, a także z Prezesem GS „Samopomoc Chłopska” w Kalwarii Zebrzydowskiej, do której należy owa piekarnia. Zapraszamy do obejrzenia i dowiedzenia się, dlaczego najzdrowszy chleb to ten, co popękał… i co łączy Piekarnię Zakrzów z Piekarnią w Kalwarii Zebrzydowskiej.
Film pochodzi z kanału Regionalny Redyk.
About Author
You may also like
-
Jaki prezent na bierzmowanie?
-
Jak się ubrać na rower?
-
1 maja otwiera się wypożyczalnia rowerów elektycznych w Zakrzowie
-
Teatr Integracyjny „Przygoda” zaprasza na spektakl „Calineczka” w sobotę 27 kwietnia
-
Bardzo dobry występ Kalwaryjskiego Klubu Karate Kyokushin-Kan na ogólnopolskim turnieju w Kalwarii
-
Wygląda na to, że PiS stracił władzę w Powiecie Wadowickim
-
Zapraszamy na finisaż wystawy „Naturalnie” w Starym Kinie
-
Budowniczowie katedr – ludzie średniowiecza zapraszamy na spotkanie z Krzysztofem Piekarskim
-
Rozpoczęto budowę żłobka w Kalwarii Zebrzydowskiej
bardzo fajny odcinek, należy promować dobrą żywność i miejscowe firmy.