Polska od Kuchni – oddajmy głosy na KGW Swojskie Klimaty z Barwałdu Średniego!

Tradycją stało się, że na Festiwalu Polska od Kuchni Gminę Kalwaria Zebrzydowska godnie reprezentuje KGW Swojskie Klimaty z Barwałdu Średniego (i to z sukcesami!). W tym roku etap wojewódzki odbędzie się w pobliskich Myślenicach w najbliższą niedzielę, także zapraszamy do odwiedzenia naszych Pań. Prosimy także o głosy publiczności, bowiem Panie startują nie tylko konkursie Miss Wdzięku 45+, ale także z piernikową chatką i combrem z królika z szynce dojrzewającej (mniam).

W zeszłym roku w artykule Spory sukces Koła Gospodyń „Swojskie Klimaty” w finale wojewódzkim „Polska Od Kuchni” [fotorelacja] opisywaliśmy jak Panie poradziły sobie na Kazimierzu w Krakowie w finale wojewódzkim. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

Tegorocznym tematem jest niedzielny obiad. Konkurs wojewódzki rozpocznie się o godz. 13:00 na myślenickim rynku w niedzielę 13 sierpnia.

W tym roku niestety organizatorzy lekko utrudnili głosowanie na ulubione Koło Gospodyń Wiejskich. Można głosować bowiem poprzez polubienie fotografii na facebooku, ale niestety nie obeszło się bez komplikacji. Choć na szczęście w tym roku organizatorzy Konkursu Polska od Kuchni odeszli od płatnych głosów SMS i aby pomóc wygrać ukochanemu kołu wystarczy polubić odpowiednie zdjęcie, a nie post (bo ktoś trochę nieogarnięty wrzucił wszystkie fotki w jeden post), to jednak aby znaleźć swoje koło trzeba się natrudzić. Sporo głosów z całej Małopolski ląduje więc niestety nie tam, gdzie trzeba.

Dlatego przygotowaliśmy ściągę jak zagłosować. 

KGW Swojskie Klimaty z Barwałdu Średniego startuje w następujących konkurencjach (podpisy i fotografie przekierowują już do głosowania):

KGW Swojskie Klimaty z Barwałdu Średniego – rosół, comber z królika w szynce dojrzewającej

KGW Swojskie Klimaty z Barwałdu Średniego – rękodzieło – piernikowa dekoracja stołu

Mis Wdzięku 45+ – Agata Leja (Prezes KGW)

 

 

3.4 12 votes
Article Rating

About Author

Reklama
Subscribe
Powiadom o
guest

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x