/Przed nami weekend kulinarny w Zakrzowie

Przed nami weekend kulinarny w Zakrzowie

W sobotę i w niedzielę czeka nie lada atrakcja dla smakoszy i miłośników naszej kuchni regionalnej. W Zakrzowskim Inkubatorze Kuchennym 6 i 7 lipca odbędzie się Weekend Kulinarny.

Od godziny 11:00 codziennie będą czekać na chętnych różne atrakcje. Poza znaną i lubianą przez okolicznych mieszkańców lenią kawiarenką, w sobotę przygotowano dla dzieci warsztaty (Babciny makaron oraz pierogowe falbanki). Dorośli będą mogli przy przeglądaniu książek kucharskich posłuchać o festiwalu rosołu oraz o Muzeum Książki Kucharskiej. Po południu po kulinarnych potyczkach dla dorosłych nastąpi wspólne biesiadowanie.

W niedzielę organizatorzy zapraszają na zwiedzanie Inkubatora Kuchennego, degustację soków ze świeżych owoców. Odbędą się także konkursy i zabawy kulinarne dla dużych i małych, a dzień zakończą warsztaty „Legumina – zapomniany deser naszych babć”.  Zapowiada się więc bardzo smacznie.

Zapraszamy zatem do Inkubatora Kuchennego – Zakrzów 175.

Reklama