W sobotę i w niedzielę czeka nie lada atrakcja dla smakoszy i miłośników naszej kuchni regionalnej. W Zakrzowskim Inkubatorze Kuchennym 6 i 7 lipca odbędzie się Weekend Kulinarny.
Od godziny 11:00 codziennie będą czekać na chętnych różne atrakcje. Poza znaną i lubianą przez okolicznych mieszkańców lenią kawiarenką, w sobotę przygotowano dla dzieci warsztaty (Babciny makaron oraz pierogowe falbanki). Dorośli będą mogli przy przeglądaniu książek kucharskich posłuchać o festiwalu rosołu oraz o Muzeum Książki Kucharskiej. Po południu po kulinarnych potyczkach dla dorosłych nastąpi wspólne biesiadowanie.
W niedzielę organizatorzy zapraszają na zwiedzanie Inkubatora Kuchennego, degustację soków ze świeżych owoców. Odbędą się także konkursy i zabawy kulinarne dla dużych i małych, a dzień zakończą warsztaty „Legumina – zapomniany deser naszych babć”. Zapowiada się więc bardzo smacznie.
Zapraszamy zatem do Inkubatora Kuchennego – Zakrzów 175.
About Author
You may also like
-
Kawowy salon z polityką w tle – nową tradycją w Kalwarii?
-
Co polecamy na weekend 22-24 listopada
-
Dziś mija 80 lat od najtragiczniejszej katastrofy kolejowej w Polsce
-
Dewódzki i Korohoda „Starej Szkole” w Brodach
-
Roman Marczyński zaprasza na Koncert Jazzowy!
-
Dwór w Stryszowie zaprasza na rozmowy przy fotografii, tym razem fotografii archiwalnej i pracy nad nią
-
Sześć miesięcy, milionowe inwestycje
-
Konrad Wojewodzic uczeń KEN Mistrzem Polski 2024 w kategorii Meblarstwo
-
Jakie czynniki wpływają na efektywne funkcjonowanie fabryki?